1.11.2017

I DET 100-ÅRIGA FINLAND 100 VATTENSKADOR OM DAGEN!

Veimart Vesivuotovahti

Det är svårt att tro att det är sant att det i vårt 100-åriga Finland, som vi gärna ser som en föregångare för kvalitet i allt, uppstår enligt statistiken i genomsnitt 100 vattenskador om dagen! Till denna siffra ska läggas alla de fall som inte noteras i statistiken på grund av att ingen ersättning har sökts från försäkringen. Det är alltså frågan om ett verkligen stort nationalekonomiskt problem.

Reparation av en vattenskada kommer oftast som en tråkig överraskning. Man har inte förberett sig på det ekonomiskt. Som tur är finns försäkringar. Det är i och för sig ett eget kapitel att söka rättvisa i djungeln av försäkringsersättningar. Var det en oförutsägbar olycka, skada på grund av vårdslöshet eller var det frågan om ett fel i installationen,
är rörfirman eller husägare ansvarig osv.

Även om reparationsarbetet skulle göras hur väl som helst kan huset få en stämpel som vattenskadehus. Det kan märkas som en värdeförsämring vid försäljning.

Problemen med inomhusluften i många hem har fått sin början av en nyligen inträffad vattenskada som inte har observerats i tid. Utredning av problem med inomhusluften är som känt en svår uppgift. Ibland misstänker man redan att problemen sitter mellan öronen när symptomen fortsätter trots att skadorna är reparerade.

Anskaffning av en vattenfelsbrytare är en verkligt liten investering i förhållande till nyttan.


Tillbaka till bloggen