22.9.2017

RENOVERAS RÖRSYSTEM FÖR SÄKERHETS SKULL?

Veimart Vesivuotovahti

"Vi gör just nu gratis konditionskartläggningar av rörsystem i ert område, får vi besöka också er?" Har du blivit kontaktad på detta sätt? Plötsligt kan du utan att märka det vara i en situation där skicket på rören därhemma börjar kännas som att rören kan brista när som helst och orsaka en stor vattenskada. Som tur är grundar sig den överlägset största delen av besluten om rörrenovering på verkligt behov och inte på försäljarens skickliga styrning!

Hur ska man veta när rören verkligen behöver bytas? Typiska ställen för läckage är slangkopplingar till tvättmaskiner, men läckage kan också förekomma dolt. Någon av alla otaliga kopplingar kan ha börjat läcka av sig självt. Ett långvarigt läckage kan förorsaka stora skador på golv- och väggkonstruktioner. Många mögelhus har fått sin början av ett litet droppande läckage som skulle ha kunnat upptäckas med modern teknik.

Veimart detekterar även de minsta läckagen i vattenledningssystemet. Om ett läckage har detekterats kommer det helt enkelt inte vatten ur kranen innan man trycker på kvitteringsknappen på vattenfelsbrytarens styrenhet. Vattenskadan har förebyggts. När Veimart är installerad är den alltid automatiskt aktiverad och behöver inte separat sättas på och av.
När ett fel har detekterats är det tid för en rörrenovering, som dock typiskt kostar tusentals euro. Vattenfelsbrytaren kostar bara 720 euro plus installationskostnaden.


Tillbaka till bloggen